Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Habbo

1,338 vierasta Et ole kirjautunut sisään.

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tai luo oma hahmo.

Avataksesi Habbo-kukkarosi kirjaudu sisään

Nähdäksesi klubitietosi kirjaudu sisään

Mainos: Habbo Clubin jäsenenä saat hienoja etuja ja oikeuksia.

Habbo Club

Tuki » Opas vanhemmille
Opas vanhemmille

Suositusikä

HabbosSuosittelemme pelaamista yli 13-vuotiaille, nuoremmille vain huoltajan tai vanhempien sisarusten seurassa.

Ota yhteyttä

Jos tarvitset lisää tietoa Habbosta, voit ottaa meihin yhteyttä Habbo Help Toolilla

Opas vanhemmille

VANHEMMILLE!

A. TUTUSTU
Tutustu Habbo Hoteliin yhdessä lapsesi kanssa. Käy huolellisesti läpi Opas vanhemmille-sivu sekä maksamiseen ja turvallisuuteen liittyvät osiot.

B. SOVI SÄÄNNÖT
Jos lapsesi ymmärtää Habbon säännöt ja on mielestäsi sopivan ikäinen pelaamaan Habbo Hotelissa, sovi yhdessä lapsesi kanssa säännöt pelaamisesta.

C. ESTÄ LUVATON OSTAMINEN
Jos et halua lapsesi tekevän ostoksia Habbo Hotelissa matkapuhelimella, soita operaattorisi asiakaspalveluun ja kytke lapsesi matkapuhelimesta pois mahdollisuus tilata tekstiviestitse maksullisia viihdepalveluita.

Mikä Habbo on?

Habbo Hotel on virtuaalinen hotelli, jossa nuoret voivat tavata ystäviään, viettää aikaa ja chattaillä. Jokaisella kävijällä on oma pieni hahmonsa, jonka avulla hotellissa liikutaan ja jutellaan. Habbo on kuin tietokonepeli, mutta kaikkien pelin hahmojen takana on oikea ihminen.
Joskus näitä pelihahmoja kutsutaan myös nimellä "habbo".

Kenelle Habbo on tarkoitettu?

Habbo on suunnattu yli 13-vuotiaille suomalaisille nuorille. Kun lapsi rekisteröityy Habbo Hoteliin, tiedotamme lapsen vanhemmalle sähköpostitse rekisteröitymisestä. Suosittelemme, että käytte yhdessä nuoren kanssa pelin säännöt ja turvallisuusohjeet läpi ja seuraatte aktiivisesti lapsenne pelaamista ja Internetin käyttöä yleensä.

Tiedote vanhemmalle »

Onko Habbo turvallinen paikka?

Habboa valvoo henkilökuntaan kuuluvat Moderaattorit, jotka keskittyvät pelkästään hotellin valvontaan. Moderaattorit voivat antaa varoituksia, potkia hahmoja pois huoneista tai antaa porttikieltoja huonosti käyttäytyville pelaajille. Moderaattorin voi pyytää apuun kaikissa huoneissa sinisen kysymysmerkin takaa, joka löytyy hotellin sisältä, hotelli-ikkunan oikeasta alalaidasta.

Moderaattorit ovat Sulake Suomi Oy:n henkilökuntaa, jotka ovat koulutettu tehtäväänsä.

Kaikki hotellissa oleva tekstuaalinen materiaali hahmojen ja huoneiden nimistä keskusteluihin kulkee nk. höpöfiltterin läpi, joka kääntää sopimattomia sanoja sanaksi höpö. Höpöfiltteri puuttuu mm. kirosanoihin, rasistisiin ilmaisuihin ja seksiin viittaaviin termeihin sekä muihin lapsien korville sopimattomiin sanoihin. Filtteriä päivitetään jatkuvasti ja se sisältää satoja sanoja.

Edellä mainittujen apuvälineiden ja valvonnan lisäksi koulutamme pelaajia jatkuvasti turvalliseen Internet-käyttäytymiseen sekä Habbossa että sen ulkopuolella. Lisäksi hotellin puistossa on mahdollisuus saada huumevalistusta joka arkipäivä Elämä On parasta Huumetta ry:n asiantuntijan toimesta.

Onko henkilötiedot turvassa Habbossa?

Meillä on erittäin tarkka yksityisyyden suoja emmekä jaa nuoren antamia tietoja kenenkään ulkopuolisen tahon kesken. Käyttöehtomme ja Habbon säännöt kieltävät henkilötietojen utelun ja jakamisen hotellissamme. Kaikki kommunikointi on täysin anonyymiä: edes sähköpostiosoite ei näy muille pelaajille. Rekisteriselosteestamme ilmenee kaikki tieto, mitä pelin käyttäjiltä kerätään.

Rekisteriseloste »

Miksi kysytte sähköpostiosoitetta?

Tärkein syy sähköpostin kysymiseen on se, että voimme lähettää unohtuneen hahmon salasanan tarvittaessa sähköpostilla. Lisäksi sähköpostilla voi vastaanottaa hotellin uutisia, jos niin haluaa. Olemme suunnitelleet Kalastimen juuri suojaamaan henkilötietoja: kun lapset tutustuvat uusiin ihmisiin hotellissa, heidän ei tarvitse antaa edes sähköpostiosoitettaan toistensa tietoon, kun he voivat käydä kirjeenvaihtoa myös kalastimen kautta. Lisäksi vain ne kaverit, jotka lapsesi on hyväksynyt kalastimen kaverislistalle, voivat lähettää sähköpostia. Pelaaja voi myös poistaa halutessaan kaverin listalta vaivattomasti.

Maksaako Habbo Hotelissa käyminen?

Hotelliin rekisteröityminen, siellä liikkuminen ja chattaileminen on ilmaista - erittäin moni pelaaja käy Habbossa täysin ilmaiseksi. Veloitamme joistakin peliin sisältyvistä palveluista, kuten pelipoleteista ja oman huoneen sisustamisesta (pelaajat kutsuvat virtuaalihuonekaluja usein kamaksi). Lisäksi meillä on Habbo Club, eräänlainen aktiivikävijöiden oma klubi, jossa pelaaja saa kuukausimaksua vastaan hieman paremman pelikokemuksen kuin muut pelaajat.

Klubi, tavarat ja poletit maksetaan Habbo-kolikoilla, joka on hotellimme oma "valuutta". Kolikkoja voi ostaa Nordean, Osuuspankin ja Sampon verkkomaksuilla sekä Visa- ja Mastercard-luottokorteilla. R-kioskeilla ja Tiimareissa myydään Habbo Hotelin omia prepaid-kortteja, jonka ostamalla saat käyttöösi Habbo-kolikoita. Kolikoita voi myös ostaa matkapuhelimella, jolle olemme kuitenkin säätäneet 10 euron liittymäkohtaisen viikkolimiitin operaattorien kanssa asiasta sopien.

Habbo-kolikoita voi tilata yhdellä puhelinliittymällä maksimissaan kymmenellä eurolla viikossa. Limiitti toimii niin, että kun kymmenen euron limiitti on tullut täyteen, liittymästä ei voida tilata seuraavaan seitsemään päivään Habbo-kolikoita. Esimerkiksi jos tiistai-päivänä on tullut viikkolimiitti täyteen, seuraavan kerran liittymästä voi tilata kolikoita seuraavana tiistaina.

Yhden viikon aikana kolikoita voi tilata yhdestä liittymällä 10 kertaa. Tilaaja saa tekstiviestitse ilmoituksen limiitin ylittymisestä, jonka jälkeen ei kannata enää yrittää tilata.

Lisätietoa Habbo-kolikoista »

Voiko joku varastaa toisen hahmon Habbo-kolikot tai huonekalut?

Ei, jos lapsenne pitää salasanansa vain omana tietonaan eikä muuta sähköpostiosoitettaan vääräksi kenenkään pyynnöstä. Jotta kolikot tai huonekalut voitaisiin varastaa, toisen täytyy tietää hahmon salasana.

Useimpien tietokonepelien juoni perustuu tappamiseen ja huijaamiseen. Vaikka Habbo Hotel on väkivallaton, sosiaaliseen vuorovaikutukseen perustuva ja suurimmilta osiltaan täysin ilmainen palvelu, voivat tietokonepelien genreen tottuneet nuoret kuitenkin yrittää huijata toiselta käyttäjältä hänen "virtuaaliomaisuutensa".

Huijatun osapuolen pitää aloittaa peli alusta eli hommata pahimmassa tapauksessa uusi hahmo, uudet huoneet, uudet kaverit ja huonekalut jos niitä on ollut. Vaikka tämä kaikki on kiellettyä palvelussamme, pelaajat itse kokevat huijaukset osaksi peliä. Siksi huijauksia tapahtuu kielloista ja valvonnasta huolimatta ja asiakaspalvelumme palauttaa tapauskohtaisesti harkiten toisten käyttäjien huijaamia hahmoja.

Lähtökohtaisesti pelaaja on itse vastuussa käyttäjätunnuksestaan ja salasanastaan joita ei missään tapauksessa saa luovuttaa toiselle käyttäjälle.

Virtuaalivarkaudet ovat siis aina toisen pelaajan tekemiä ja ne edellyttävät, että pelaaja luovuttaa toiselle pelaajalle salasanansa tai tavaransa vapaaehtoisesti - joko suoraan tai huijauksen tuloksena. Olemme kooneet yleisimpiä huijauskeinoja Peelopyydys-nimisen sivun alle. Tutustukaa yhdessä lapsenne kanssa Peelopyydyksen tarjoamiin ohjeisiin, niin hän välttyy huijauksilta. Turvallisuus »

Mistä voin saada lisätietoa Habbo Hotelista?

Tämä opas tarjoaa vain lyhyen infopaketin Habbosta - enemmän tietoa löydät Kysyttyä-osion alta. Jos et löydä haluamaasi tietoa, ole hyvä ja lähetä meillle meiliä Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Valitse alasvetovalikosta kohta "Viesti vanhemmalta". Voit myös soittaa numeroon: 010 656 7170

Kysyttyä »
Ota yhteyttä »

Jos haluatte estää kotikoneelta pääsyn kokonaan Habbo Hoteliin, on useimmissa tapauksissa mahdollista antaa täysi porttikielto ja estää pääsy koneeltanne Habbo Hoteliin kokonaan.

Mistä voin saada lisätietoa Internet-turvallisuudesta?

Hotellin Turvallisuus-osio käsittelee sekä turvallisuutta hotellissamme että koko Internetissä. Hyviä ohjeita saat myös Pelastakaa Lapset ry:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuilta.
Turvallisuusvinkit »
Pelastakaa Lapset ry »
Mannerheimin Lastensuojeluliitto »

Mainos


Mainos